Armoede in Nederland
In 2017 bedroeg het aantal armen volgens het niet-veel-maar-toereikendcriterium bijna 1.028.700 mensen volgens het CPB. Een laag inkomen en armoede in Nederland zijn de belangrijkste obstakels voor mensen om minder of minder goed te eten.

Voedselbanken en lokale initiatieven
Gelukkig helpen voedselbanken mensen in armoede aan goed voedsel. De 170 voedselbanken aangesloten bij de Voedselbanken Nederland hielpen 132.500 mensen in 2017. Ook helpen onafhankelijk lokale voedselbanken, sociale restaurants, sociale supermarkten, kerken, moskeeën en vele andere lokale initiatieven van burgers en organisaties om armoede in Nederland te bestrijden.

armoede in Nederland bestrijden

Eén centrale logistieke partner
Deze lokale initiatieven kunnen veel meer mensen bereiken als ze toegang hebben tot goedkoop en goed voedsel. Bedrijven bieden voedseloverschotten vaak in grote eenheden aan. Te groot voor kleine lokale initiatieven, voor wie ook het transport en de voedselveiligheid vaak uitdagingen zijn. Eén centrale logistieke partner die voor alle lokale initiatieven voedsel ophaalt en verdeelt naar behoefte lost deze uitdagingen op.

Wil je ook een logistieke partner zijn en samen met ons armoede bestrijden? Start dan een nieuw lokaal distributiecentrum.

Ik wil een distributiecentrum starten

Wethouder Grauss wordt blij van Shareaty

“Er zijn al veel goede en waardevolle initiatieven in onze stad die zich inzetten om armoede aan te pakken. Als gemeente leggen wij de verbindingen, maar we hebben iedereen in de stad nodig om armoede echt aan te kunnen pakken. Shareaty is een mooi voorbeeld waarbij niet alleen armoede wordt aangepakt, maar ook voedselverspilling.”

Michiel Grauss

Wethouder, Gemeente Rotterdam