Samen voor Utrecht

 Op 7 maart j.l. hebben we de aftrap gegeven voor het project Samen voor Utrecht. Samen met verschillende partijen hebben we gekeken waar in Utrecht de mogelijkheden liggen om de keten tussen bedrijf en ontvangende (liefdadigheids)-organisatie te stroomlijnen en te kijken hoe we het gebruik van reststromen kunnen optimaliseren.

Bedrijven in alle wijken van Utrecht kunnen deelnemen aan dit project. Wij gaan ervoor zorgen dat het voedsel dat zij over hebben goed terecht komt. Zo werken wij samen aan goed eten voor iedereen en het verminderen van voedselverspilling.

Kleine winkeliers, grote bedrijven en landelijke supermarkten iedereen kan zich aansluiten om mee te helpen voedselverspilling te veminderen en liefdadigheidsinstellingen te steunen. Goede doelen halen dit voedsel op bij winkeliers en geven dit door aan minderbedeelden of koken en eten samen met mensen die behoefte hebben aan een goede maaltijd en goed gezelschap.

Dit project zal lopen van maart tot en met december 2018. In deze periode gaan we er voor zorgen dat er mooie verbindingen tot stand worden gebracht en dat er in Utrecht meer mensen toegang hebben tot gezond voedsel.

Meedoen met dit project is een mooi gebaar naar de buurt. Bedrijven die voedsel over hebben en liefdadigheidsinstellingen die voedsel kunnen gebruiken kunnen zich aansluiten.

Doe mee! Samen zorgen we ervoor dat er meer voedsel beschikbaar komt.

Helaas is het onmogelijk om voedseverspilling helemaal te voorkomen. Ook als iedereen er bewust mee om gaat. Als er dan toch voedsel over blijft, laten we er dan iets goeds mee doen.

Martijn Rijkse

Rabobank Utrecht

Donoren in deze campagne:

Plus Smaragdplein

Plus Voorstraat

Plus Adriaen van Ostadelaan

Plus Plantage

Coop Rijnlaan

Coop Westerkade

Aldi Terwijde
Jumbo Overkapel

Ontvangers in deze campagne:

Bij Bosshardt

De Nieuwe Jutter

Smulhuis

Roobol Dinner

Diversas

Youké Crisisopvang De Dijk

Resto van Harte Zimich Theater

Boogh

Deze campagne is mogelijk gemaakt door: