Nieuw lokaal distributiecentrum
Veel mensen hebben hulp nodig om beter toegang te krijgen tot vers en gezond voedsel. Deze kwetsbare groepen worden vaak geholpen door kleine lokale initiatieven. Door samen te eten werken deze initiatieven ook aan een ander groot sociaal probleem; eenzaamheid onder ouderen. Hoe bundelen we de krachten van deze lokale initiatieven en zorgen we voor de juiste distributie van voedsel?

Vraag en aanbod van voedsel
Sociale restaurants ontvangen graag voedseloverschotten. Gezond voedsel dat anders wordt weggegooid. Vaak bieden bedrijven voedseloverschotten aan, maar hebben de sociale restaurants niet de logistieke capaciteit om de voedseldonaties aan te nemen. Of ze ontvangen voedsel dat ze niet kunnen gebruiken, terwijl een ander sociaal restaurant dit voedsel wel goed kan gebruiken. De uitdaging is om gezamenlijk de vraag te organiseren van deze initiatieven en logistiek te bundelen.

nieuw distributiecentrum

Distributiecentrum Shareaty
Shareaty combineert het tegengaan van voedselverspilling met het helpen van sociale restaurants die een warme gezonde én betaalbare maaltijd maken voor kwetsbare inwoners. We halen voedsel op en verdelen het voedsel in de juiste hoeveelheden over de sociale restaurants. Samenwerken bij het ophalen en wegbrengen van voedsel kan op verschillende manieren.

Wil je ook met ons samenwerken en krachten bundelen door een nieuw lokaal distributiecentrum te starten?

Ja, ik wil samenwerken

Wethouder Grauss wordt blij van Shareaty

“Shareaty is een mooi voorbeeld van een win/win-situatie! We geven deze initiatieven graag een zetje in de goede richting.”

Michiel Grauss

Wethouder, Gemeente Rotterdam