Waarom voedsel doneren?
Een derde van al het voedsel dat wordt geproduceerd bereikt nooit een bord. Voor consumenten zijn er campagnes en hulpmiddelen om voedselverspilling tegen te gaan. Maar ook in de horeca, bij supermarkten, boeren, telers en voedselproducenten zijn er reststromen. Dat is nooit helemaal te voorkomen. Soms valt de vraag opeens weg, is de kwaliteit van de oogst slechter of veel groter of neemt de klant opeens niet meer af. Als je voedseloverschotten wil behouden voor humane voeding dan kun je ze bijvoorbeeld doneren aan organisaties die kwetsbare mensen helpen.

Wil je ook voedselverspilling tegengaan? Doe met ons mee en doneer voedseloverschotten.

Ik wil voedselverspilling tegengaan

Gelukkig kunnen voedseloverschotten een waardevolle bestemming krijgen. Ze maken het verschil voor ouderen, arme en eenzame mensen die directe voedselhulp ontvangen of een warme gezonde maaltijd ervan krijgen. Directe voedselhulp wordt verstrekt door de voedselbanken. De voedseldonaties die wij ontvangen van supermarkten, groothandels en producenten leveren we aan sociale restaurants en keukens voor dak- en thuislozen. Zij maken hiermee mooie gerechten voor kwetsbare mensen.

Ja, ik wil voedsel doneren

Zij geven voedselverspilling een waardevolle bestemming

Deze bedrijven doneren voedsel