Op zijn 15e begon Perry al met werken. Toen hij werkloos raakte door een burn-out, koos hij ervoor om vrijwilligerswerk te doen. Voor Shareaty, Leger des Heils, Dock en Ontmoetingscentrum Prinsenhof zet hij zich nu in voor kwetsbare mensen. Als chauffeur bij Shareaty haalt hij voedseloverschotten op bij winkels en groothandels en levert hij dit aan sociale organisaties. Hij vindt dat we te veel voedsel verspillen. Het concept van Shareaty sprak hem dus gelijk aan.

‘Zolang ik geen baan heb vind ik het leuk om vrijwilligerswerk te doen.’

Hoe ben je bij Shareaty terechtgekomen?

Perry: ‘Via het Leger des Heils waar ik een jaar geleden als chauffeur ben begonnen. Nu rijd ik ook voor Shareaty. Ooit begon ik met 1 dag. Aan het begin van de coronacrisis heb ik 5 dagen gewerkt. Momenteel werk ik 3 dagen als vrijwilliger voor Shareaty. Hiervoor was ik timmerman en heb ik onder andere in de haven en wegmarkering gewerkt.’


Waarom ben je vrijwilligerswerk gaan doen?

Perry: ‘Ik werk al sinds mijn 15e. Totdat ik werkloos raakte door een burn-out. Momenteel gaat het prima en zolang ik geen baan heb vind ik het leuk om vrijwilligerswerk te doen. Ik kom weer met veel mensen in aanraking. Ik werk ook nog bij Dock als klusjesman en bij Ontmoetingscentrum Prinsenhof draai ik normaal gesproken bardiensten.’

‘Bij Shareaty werken we met een hechte club en ik ontmoet veel mensen bij de sociale organisaties.’

Hoe is het om als vrijwilliger voor Shareaty te werken?

Perry: ‘Het is leuk en afwisselend. Ik haal voedsel op bij winkels en breng dit naar sociale organisaties. Deze organisaties werken ook veel met vrijwilligers. Dan is het leuk om te zien hoe anderen werken. In het begin gaf ik snel het voedsel af, de tweede keer nam ik er een bakkie koffie en de derde keer had ik een echt gesprek. Dus het sociale aspect is erg leuk. Omdat ik voor meerdere organisaties werk, is het ook wel makkelijk om dingen te zien bij de ene organisatie die je weer kunt gebruiken voor de andere. Zo zei ik bijvoorbeeld tegen Prinsenhof dat ze een krat vlees voor weinig geld bij Shareaty kunnen afnemen.’

Perry chauffeur

Wat vind je het allerleukste aan je werk?

Perry: ‘Het contact met de mensen. Bij Shareaty werken we met een hechte club en ik ontmoet veel mensen bij de sociale organisaties. Ik heb het altijd naar mijn zin en kan met iedereen door een deur.’

‘Het is toch mooi dat we voedseloverschotten nu gebruiken om kwetsbare mensen te helpen.’

Wat maakt je werk bijzonder?

Perry: ‘Ik ben bezig voor een goed doel. Ook vind ik persoonlijk dat we te veel voedsel verspillen. Het is toch mooi dat we voedseloverschotten nu gebruiken om kwetsbare mensen te helpen. Dit concept sprak mij gelijk aan. Nu redden we voornamelijk vlees en diepvriesgroentes. Ik zou het wel willen uitbreiden met alledaagse producten, zoals een pot pindakaas. Alleen doordat de THT-datum is verstreken, wordt het weggegooid. Daar zit nog wel een bepaalde rek in volgens mij. De sociale organisaties die nu maaltijden maken, fungeren vaak ook als een soort voedselbank. Voor mensen die net niet in aanmerking komen voor de gewone voedselbank is nu weinig aanbod. Geef die pot pindakaas aan deze mensen. Al heb je er maar 5, dan maak je toch weer 5 mensen gelukkig.’

‘Ik zou het wel willen uitbreiden met alledaagse producten, zoals een pot pindakaas.’