13 september 2022

Teken nu de petitie: Regionale voedselhubs tegen armoede én voedselverspilling

De tijd is (over)rijp voor overheidssteun voor regionale voedselhubs. Shareaty is daarom een petitie gestart en pleit voor één distributiecentrum per regio waar voedseloverschotten samenkomen en worden gedistribueerd aan keukens voor daklozen, buurtcentra en andere sociale voedselinitiatieven.
29 december 2022

Terugblik 2022: een bewogen jaar

Een bewogen jaar waarin de oorlog in Oekraïne een grote rol speelde, basisscholen onze nieuwe afnemers werden, we maaltijdboxen zijn gaan leveren en veel aandacht trokken met onze acties. Een terugblik én vooruitblik op 2023.
21 december 2022

Gaarkeuken kookt en deelt honderden maaltijden per week

Hutspot op z’n Indisch. Dat gaan ze vandaag maken bij de Gaarkeuken aan de Persoonshaven in Rotterdam-Zuid. Walter Sanda zwaait de scepter over de keuken, waar hij met een paar vrijwilligers honderden maaltijden per week kookt.
21 december 2022

Word jij onze ambassadeur?

Ben jij werkzaam (geweest) in de AGF en/of voedingsmiddelenindustrie en heb je een uitgebreid netwerk? En wil je graag het verschil maken in een belangrijke rol? Lees dan snel verder.
20 december 2022

1.500 kilo kip gered en verwerkt in maaltijdboxen

Waar laat je 1.500 kilo kippenvleugels die niet lang genoeg houdbaar is om de zeevaart mee te bevoorraden? Shareaty weet er wel raad me. We deelden ze uit aan sociale keukens en zijn druk bezig om de kippetjes te verwerken in maaltijdboxen.
9 december 2022

Waarom een voedselhub in Amsterdam noodzakelijk is.

Door de huidige energiecrisis groeit de vraag naar voedsel als kool. Daarom moet ons huidige distributiecentrum - met name de opslag en koelruimte - verdubbelen en is een tweede voedselhub in Amsterdam noodzakelijk.
21 november 2022

‘Ik hoef je papieren niet te zien als je eten nodig hebt’

Op het Ambachtsplein in het Rotterdamse Zevenkamp zit Elly’s Place, een winkel met tweedehands kleding en spullen. Op het bord voor de winkel staat, naast de openingstijden, ook: ‘elke dag gratis brood’. Dat maakt nieuwsgierig.