Dennis stond al vanaf zijn 16e in de keuken bij zorginstellingen. Nadat hij zijn werk en ook uiteindelijk zijn huis kwijtraakte, hebben het Leger des Heils en Shareaty zijn leven veranderd. Als logistiek medewerker bij Shareaty zorgt hij nu dat het voedsel netjes gesorteerd wordt en de bestellingen voor sociale restaurants klaarstaan. Ook helpt hij nog steeds 2 dagen in de keuken van het Leger des Heils. Hij is blij om weer onder de mensen te zijn en anderen te kunnen helpen.

Hoe ben je bij Shareaty terechtgekomen?

Dennis: ‘Vanaf mijn 16e werkte ik al in de keuken bij zorginstellingen. Toen kwam ik zonder werk te zitten en werd ik uiteindelijk dakloos. In 2017 kwam ik bij het Leger des Heils terecht. Als dagbesteding kon ik daar in de keuken werken. Doordat Shareaty met het Leger des Heils samenwerkt en gebruikmaakt van hun opslag, ben ik met Shareaty in contact gekomen.’

‘Het is erg lastig om nu een baan te vinden, dus ik ben heel blij dat ik deze kans heb gekregen.’

Wat doe je bij Shareaty?

Dennis: ‘Ik zat in een traject van de gemeente om een nieuwe baan te krijgen. Op dat moment werkte ik bij het Leger des Heils al een paar maanden veel voor Shareaty. Dat beviel zo goed dat Berend, de oprichter van Shareaty, mij een vaste baan aangeboden heeft. Dus sinds oktober werk ik hier 2 dagen als logistiek medewerker. Ik sorteer het voedsel dat we binnenkrijgen en zorg dat alle bestellingen klaarstaan voor de sociale restaurants. Ook houd ik de opslagruimtes netjes bij. Het is erg lastig om nu een baan te vinden, dus ik ben heel blij dat ik deze kans heb gekregen.’

‘Dankzij het Leger des Heils en Shareaty heb ik weer snel een huis gekregen en ben ik nu onder de mensen.’

Dennis

Hoe is het om voor Shareaty te werken?

Dennis: ‘Ik vind het erg leuk en fijn dat ik bezig ben met verschillende dingen. Vaak kan ik mijn eigen tijd indelen, maar soms is het wel even haasten met bestellingen klaarzetten. Dankzij het Leger des Heils en Shareaty heb ik weer snel een huis gekregen en ben ik nu onder de mensen.’

Wat maakt je werk bijzonder?

Dennis: ‘Ik ben blij dat ik mensen kan helpen en we daarmee ook voedselverspilling verminderen. Als je ziet wat er anders weggegooid wordt, is dat echt zonde. Toen we rond de kerst feestpakketten rondbrachten kregen we zoveel leuke reacties. Mensen zijn heel blij dat dit er is. Ook de supermarkten die doneren zijn erg geïnteresseerd in wat we doen.’

‘Ik ben blij dat ik mensen kan helpen en we daarmee ook voedselverspilling verminderen.’