Op een donderdagmiddag schuif ik aan bij een gezellige groep dames in het Grand Café van Ontmoetingscentrum Prinsenhof. Iedere donderdag komen deze dames samen voor een kletspraatje onder het genot van een spelletje of handwerken. In dit huiselijke gezelschap wordt van alles tevoorschijn getoverd: mens-erger-je-niet, kleuren, puzzelen en diamond painting. Het feest kan beginnen!

Hennie is al 15 jaar vrijwilliger

Een van de dames is Hennie, 79 jaar. Ze werkt al 15 jaar als vrijwilliger bij Prinsenhof. Vroeger was ze te vinden bij de receptie, hielp ze mee in de keuken en was ze gastvrouw. Tegenwoordig organiseert ze nog steeds verschillende activiteiten, zoals kaarten maken, spelletjesmiddag, en een keer per maand de bingo. ‘Ik ben hier al zolang als het bestaat. Ik heb veel gedaan, maar mijn hart ligt bij het organiseren van de activiteiten, zoals kaarten maken. Iedere week bereid ik weer iets voor, zodat iedereen gelijk aan de slag kan. Het voelt altijd vertrouwd om hier te zijn.’

Hennie

Truus is dol op handwerken

Truus, 95 jaar, komt al 12 jaar bij Prinsenhof. Op maandag maakt ze kaarten en op donderdag borduurt ze vaak. ‘Ik vind het gezellig om onder de mensen te zijn en wat te doen. Ik maak graag kaarten voor de kerst en voor verjaardagen van familie en vrienden. Ook thuis borduur ik vaak.’

Truus Prinsenhof

Tiny is een echte spelletjesfanaat

Tiny, 84 jaar, is ook al lang te gast bij Prinsenhof. Nadat haar man is overleden, komt ze iedere week naar de spelletjesmiddag. ‘Ik vind het fijn om eruit te gaan en even afleiding te hebben. Ik ben begonnen met kleuren en doe ook vaak spelletjes zoals mens-erger-je-niet. Voor handwerken heb ik geen geduld.’  

Tiny Prinsenhof

Als de dames zijn uitgespeeld en uitgekletst, nemen ze een verse maaltijd mee naar huis. Vandaag staat er een stoofvlees met ratatouille en gekookte aardappelen op het menu. Ze spreken af elkaar volgende week weer te zien.