29 september 2022

Vrijwilligers slagen voor cursus voedselveiligheid

Zeven vrijwilligers van De Nieuwe Branding en de Pauluskerk hebben deze week met succes de cursus HACCP Voedselveiligheid gevolgd. Zij zijn allemaal geslaagd voor de basistraining Hygiënisch werken. Binnenkort krijgen zij hun officiële certificaat uitgereikt.
27 september 2022

Elk jaar pasta van Respicon

Donateurs zijn onmisbaar voor ons werk. Van hen krijgen we voedselreststromen, oftewel overschotten. Eén donateur willen we er even uitlichten: Remon den Hartog van Respicon Food Ingredients BV. Hij levert elk jaar een grote lading gedroogde pasta aan ons, maar hier gaat het niet om een overschot.
13 september 2022

Teken nu de petitie: Regionale voedselhubs tegen armoede én voedselverspilling

De tijd is (over)rijp voor overheidssteun voor regionale voedselhubs. Shareaty is daarom een petitie gestart en pleit voor één distributiecentrum per regio waar voedseloverschotten samenkomen en worden gedistribueerd aan keukens voor daklozen, buurtcentra en andere sociale voedselinitiatieven.

Lees meer over de sociale keukens waar we aan leveren, de voedseloverschotten die we verzamelen en hoe we voedsel langer houdbaar maken.